
نوشتههای مشابه

رهایی ممکن است (نگاهی به فیلم شرم از منظر نقد روان کاوانه فروید) بخش 1
فیلم شرم درباره احساسات و عواطفی است که در کنه ذهن بشر قرار دارد و هیچگاه هم پاک نمی شود. در این فیلم، مردی(برندن) با رفتارهای گاه نامتعارف مبین میل بشر برای رسیدن به آگاهی می شود. فیلم سفری درونی برای شخصیت اولش است و پیرنگ اصلی ماجرا که موتور محرک فیلم است پلات بیرونی نیست، بلکه پیرنگ ذهنی (پلات درونی) است.

پارادایم اصلی در فیلمنامه نویسی ویدئوی 1
علی شاهمحمدی، مدرس کارگاه «پارادایم اصلی در فیلمنامه» که در خانه هنرمندان ایران برگزار می شود، گفت: هر فیلمنامه نویسی که قصد دارد وارد جریان حرفهای سینما شود باید بر الگوی پارادایم اصلی در فیلمنامه نویسی مسلط شود.

انواع کاراکتر در فیلمنامه نویسی
شخصیت و پیرنگ دو مولفه اساسی فیلمنامه هستند. هیچکدام از این دو بدون دیگری معنا ندارد. شخصیت پیرنگ را جلو میبرد و پیرنگ شخصیت را در دو راهیهای انتخاب قرار میدهد. در این ویدئو به بررسی انواع شخصیت دراماتیک در فیلمنامهنویسی پرداختهام.

کارگاه شخصیت پردازی در سینما، قسمت 1، موزه سینما
جلسه اول کارگاه شخصیت پردازی در موزه سینما توسط علی شاه محمدی برگزار شد

مسئولیت اجتماعی در فیلم طناب هیچکاک
برای سالها فیلم طناب آلفرد هیچکاک به عنوان الگویی برای برداشت بلند تحلیل و بررسی می شد. Long take یا آنچه که در سینمای ما به پلان سکانس موسوم است برای سالها نقطه برتری این فیلم تلقی می شد. اگر دوربین بزرگ فیلمبرداری دهه چهل و تجهیزات دست و پاگیر نور پردازی و صدابرداری آن…

گفتگو با رادیو جوان درباره «مجموعه فیلمنامه نویسی نون و قلم»
در این گفتگوی رادیویی به کسب درآمد از راه نوشتن پرداخته ام. در فرهنگ ما رسم است که گفته میشود در نوشتن یا قلم “نون” وجود ندارد. اما ایده اساسی تاسیس “نون و قلم” این بوده است که به همه فیلمنامه نویسان و علاقه مندان نویسندگی اثبات کنم و این باور را در آنها ایجاد…