معرفی فشرده:
در دوره کارگاهی – عملی فیلمنامه نویسی فیلم کوتاه، یاد می گیرید که چگونه پله پله با پیشرفت کلاس، ایده اولیه خود را بر اساس آموزه های دوره تبدیل به یک فیلمنامه حرفه ای فیلم کوتاه نمایید.
من علی شاه محمدی با تجربه سالها تحصیل، تدریس، نگارش و مشاوره فیلمنامه و همچنین عضویت در چندین شورای انتخاب و داوری جشنواره های ملی و بین المللی، به شما یاد می دهم که چگونه ایده خود را تبدیل به یک فیلمنامه حرفه ای نمایید.
معرفی مبسوط:
فیلم کوتاه اهمیت دارد. خیلی هم اهمیت دارد. زیرا فیلمساز فیلم کوتاه، با فیلمش ایده اش را تبدیل به فیلم می کند، خودش را به تهیه کنندگان حرفه ای معرفی می کند و کسب تجربه می کند تا به زبان بصری و سبک شخصی مورد علاقه اش برسد. بنابراین فیلم کوتاه از هر نظر اهمیت دارد. چه به عنوان بخش مهمی از صنعت سینما و چه به عنوان پلکانی مهم و اساسا ضروری برای راهیابی به سینمای حرفه ای.
اما آنچه فیلمهای کوتاه ناب و خلاقانه را از نمونه های معمولی آن جدا می کند ایده و البته نحوه تبدیل ایده به فیلمنامه است. چه بسیار ایده های درخشانی که در مرحله تبدیل به فیلمنامه از دست رفته اند. به عنوان کسی که بصورت حرفه ای به کار آموزش، مشاوره، تدریس و نگارش فیلمنامه اشتغال دارم، فیلمنامه های بسیاری دیده ام که به دلیل عدم آگاهی فیلمنامه نویس از ضروریات فنی و تکنیکی نگارش فیلمنامه، ایده درخشانشان بر باد رفته.
دقت نمایید که تروکاژهای تصویری، تکنیکهای عجیب و غریب و دوربین هایی که روز به روز پیشرفته تر می شوند باعث موفقیت فیلم شما نمی شوند. موفقیت یا عدم موفقیت شما نسبت مستقیم با کیفیت فیلمنامه آن دارد. وقتی با فیلمنامه ای درست، اقدام به ساخت فیلم می کنید، فقط کافیست که اصول ساده کارگردانی کلاسیک را بدانید و بازیهای خوبی از بازیگرانتان بگیرید. ما بقی فیلمنامه است و فیلمنامه و فیلمنامه.
در دوره فیلمنامه نویسی فیلم کوتاه به فیلمنامه هر سه نوعِ سینمای کوتاه مشتمل بر داستانی، تجربی و مستند پرداخته می شود.
تجربه سالیان من به عنوان مدرس فیلمنامه نویسی به من اثبات نموده که نقطه ضعف بسیاری از کلاسهای فیلمنامه نویسی، تاکید مدام و مستمر بر آموزش صرف اصول تئوریک است. در صورتیکه دانش، با کار، تجربه و آزمون و خطا تبدیل به مهارت می شود. و البته آنچه که موفقیت شما به عنوان فیلمنامه نویس را تضمین می کند، مهارت شما در نوشتن است.
به همین دلیل هر دانشجو موظف است که با یک ایده در اولین جلسه دوره حاضر شود. سپس در طول دوره، متناسب با پیشرفت دوره، دانشجو بر اساس آنچه که در هر جلسه می آموزد طرحش را گسترش داده و در پایان ترم یک فیلمنامه کامل فیلم کوتاه دارد. این دوره پاسخی به نیاز شماست که می خواهید یک فیلمنامه کوتاه داستانی، تجربی و یا مستند داشته باشید.
تعداد جلسات: 12 جلسه
نحوه برگزاری: هر دو شکل حضوری و آنلاین
- موضوع، مضمون و ساختار در سینمای کوتاه
- شخصیت و شخصیت پردازی: شخصیتهای عملگرا / برون گرا / درونگرا و منفعل
- هدف و نیاز دراماتیک، فرضیه دراماتیک
- پیرنگ و انواع آن
- انواع شخصیت اصلی ـ انواع شخصیت مخالف ـ قهرمان و ضد قهرمان
- تبدیل ایده به طرح، تبدیل طرح به تریتمنت (دو جلسه)
- تبدیل تریتمنت به فیلمنامه کامل
- نقطه اوج و گره گشایی
- دیالوگ؛ لحن و فضا در فیلمنامه کوتاه
- بررسی و رفع اشکال فیلمنامه های دانشجویان (دو جلسه)