شخصیتها، نیروی محرکه و مهمترین بخش هر روایت دراماتیک هستند. اگر چه بدون داستان، فیلمنامه نداریم، اما شخصیتها داستانها را ایجاد می کنند، فیلمنامه را پیش می برند و در نهایت شخصیتها هستند که در یاد مخاطب می مانند. و ما مگر به جز تاثیر گذاری برای مخاطب هدف دیگری از روایت داریم؟
اما آنچه موارد فوق را ممکن میکند شخصیت پردازی صحیح است.
شخصیت پردازی صحیح به معنی رعایت الگوها و استانداردهای شخصیت پردازی به اضافه نگاه و خلاقیت فیلمنامه نویس می باشد.
شخصیتهای اصلی و فرعی فیلمنامه های سینمای جهان، یک یا ترکیبی از چهارده نوع کاراکتر دراماتیکی هستند که با شناخت آنها شخصیت پردازی صحیح ممکن می گردد. در این دوره بررسی می شوند. اما پیش از ورود به مبحث اصلی ابتدا مفاهیم اساسی و بسیار مهمی نظیر کهن الگو ( Archetype )، نحوه ایجاد تمایز میان کهن الگوها، کلیشه ها و شخصیتهای تیپیکال ژانرها و نحوه ترکیب کهن الگوها تدریس می شود.
در مرحله بعد با توضیح و تحلیل چهارده کاراکتر دراماتیک، “شخصیت سازی و شخصیت پردازی”، به عنوان مهمترین نقطه ضعف فیلمنامه نویسان برطرف می گردد و سپس نحوه استفاده فیلمنامه نویسان بزرگ سینمای جهان از این چهارده الگو تدریس می شود.
در پایان، شرکت کنندگان قادر خواهند بود، با رعایت آنچه که در دوره شخصیت پردازی آموخته اند،شخصیتهای قدرتمند و تاثیرگذار برای فیلمنامه هایشان خلق نمایند.
طول دوره: 7 جلسه دو ساعتی
محتوای دوره: نحوه خلق شخصیت بر اساس چهارده شخصیت دراماتیک با توجه به نمونه های موفق سینمای جهان. از آنجا که شرکت کنندگان تمرینهایی برای نوشتن خواهند داشت، به همین دلیل از شرکت کنندگان ثبت نام به عمل خواهد آمد و پس از پایان ثبت نام، امکان افزوده شدن به کلاس وجود نخواهد داشت.
مدرس دوره: علی شاه محمدی، فیلمنامه نویس و سوپر وایزر فیلمنامه، فارغ التحصیل درام و کارگردانی فیلم از دانشگاههای سنت لوکاس بروکسل، فیلم و تئاتر بوداپست و تکنولوژی و علوم انسانی لیسبون، برنده شش جایزه بین المللی از جشنواره هوستون تگزاس، جشنواره فیلم سوئیس، جشنواره فیلمهای ورزشی و …
لینک ثبت نام